Opiskele valtiotieteitä ja hanki eväitä valintakokeisiin
Laajasalon opistosta löydät laaja valikoiman valtioitieteiden avoimia yliopisto-opintoja sekä tehokasta ja tuloksellista pienryhmävalmennusta yliopistojen valintakokeisiin.
Valtiotieteiden linjalla suoritat monipuolisesti avoimia yliopisto-opintoja. Voit vapaasti valita kahden yliopistoaineen perusopinnot seuraavista:
- politiikan tutkimus eli valtio-oppi
- poliittiset järjestelmät, ideologiat, politiikan teorian klassikot ja maailmanpolitiikka
- poliittinen historia
- Suomen ja Euroopan historia, globaalihistoria ja historiantutkimuksen peruskysymyksiä
- sosiaalitieteet
- sosiaalipolitiikka, sosiaalityö, sosiologia ja taloussosiologia
- viestintä
- viestinnän tutkimuksen perusteet, organisaatioviestintä ja media- ja kulttuurintutkimus. Lisäksi esimerkiksi kurssit poliittisesta viestinnästä ja sananvapaudesta ja viestinnällisistä oikeuksista
- yhteiskunnallinen muutos
- Neljän eri oppiaineen opintoja: kehitys(maa)tutkimus, poliittinen historia, sosiaali- ja kulttuuriantropologia ja talous- ja sosiaalihistoria
Lisäksi voit suorittaa yliopiston kielikursseja:
- englanti
- ruotsi (ns. virkamiesruotsi)
- suomen kielen kirjallinen viestintä ja puheviestintä
Valtiotieteiden opintoja on mahdollista suorittaa 61 opintopistettä, mikä vastaa yliopistossa ensimmäisenä opintovuotena suoritettavia opintoja. Yliopisto-opinnoilla voit hakea avoimen väylän kautta useaan eri yliopistoon. Yliopisto-opinnot tehdään Helsingin yliopiston Valtiotieteellisen tiedekunnan ja Turun yliopiston Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan vaatimusten mukaisesti sen mukaan, mitä aineita haluat opiskella.
Mitä valtiotieteiden opinnot sisältävät?
Opiskelemme Valtiotieteiden linjan omissa ainekohtaisissa pienryhmissä eri aineiden oppisisältöjä ja yliopisto-opiskelun teknisiä taitoja. Opiskelutavat ovat monipuolisia ja joustavia: luentoja, aineistotehtäviä, ryhmätöitä, portfolio-työskentelyä, verkkokursseja ja projekteja. Saat opastusta henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi laatimiseen, jotta voit rakentaa opiskeluvuodesta itsellesi parhaiten sopivan kokonaisuuden. Sinulle on aina halutessasi tarjolla henkilökohtaista opinto-ohjausta. Opiskelijoilla on mahdollisuus vaikuttaa opetukseen ja kanssaopiskelijoiden vertaistuesta on paljon apua opinnoissa.
Loppukevät painottuu tehokkaaseen ja perusteelliseen pääsykoevalmennukseen pienryhmissä sen mukaan, minne opiskelijat haluavat hakea. Keväästä 2004 lähtien keskimäärin 90 prosenttia opiskelijoista on päässyt heti kansanopistovuoden jälkeen yliopistoon jatkamaan opintojaan. Tähän mennessä jo yli 500 opiskelijaa. Kevään 2019 valmennuskursseilta yliopistoon valittiin 34/38 opiskelijaa ja kevään 2020 kursseilta 40/48 opiskelijaa siitäkin huolimatta, että osa yliopistoista laajensi huomattavasti todistusvalintaa hakuajan päättymisen jälkeen, joten valintakokeilla haettavia opiskelupaikkoja oli normaalia vähemmän.
Yliopisto-opintojen ja pääsykoevalmennuksen lisäksi perehdymme käytännössä siihen, miten yhteiskunta toimii ja miten kansalainen voi vaikuttaa. Teemme runsaasti vierailuja yhteiskunnan keskeisiin instituutioihin ja liikkeisiin, kuten eduskuntaan, eri ministeriöihin ja järjestöihin. Seuraamme päivänpolitiikan tapahtumia ja tapaamme vuoden mittaan useita poliittisia toimijoita. Käymme monissa tapahtumissa esimerkiksi museoissa, elokuvissa, teattereissa, taidenäyttelyissä ja messuilla. Retkiohjelma toteutetaan opiskelijoiden toiveiden mukaan. Osallistuminen on vapaaehtoista: voit olla kaikessa mukana tai osallistua vain itseäsi eniten kiinnostaviin retkiin. Lisäksi entiset opiskelijat vierailevat kertomassa yliopisto-opiskelusta eri yliopistoissa.
Lukuvuoden 2020–2021 vierailut toteutettiin Zoomissa. Vieraina olivat esimerkiksi Suomen Singaporen –suurlähettiläs Antti Vänskä, YLE:n Washingtonin kirjeenvaihtaja Mika Hentunen, Iltalehden politiikan toimittaja Tommi Parkkonen, pääministerin erityisavustaja Tuulia Pitkänen, SETAn puheenjohtaja Sakris Kupila, Elokapinan aktivisti Anton Keskinen, Julkisen sanan neuvoston varapuheenjohtaja, tutkijatohtori Henrik Rydenfelt ja toimittaja, stand up –koomikko Jukka Lindström. Tapasimme myös paljon entisiä opiskelijoita lähes kaikista Suomen yliopistoista.
Keväällä on mahdollisuus kahden viikon työharjoitteluun.
Opintomaksut
Opintolinjan hinta on 3790 euroa lukuvuodelta. Lukuvuosimaksu sisältää opetuksen ja lounaan, päiväkahvin, avoimen yliopiston maksut, valmennuskurssin, opintovierailujen kustannukset ja opiskelumateriaalit. Opintomaksun voi maksaa kerralla tai kahdeksassa kuukausierässä. Opinnot ovat päätoimisia ja niiden kesto on yhdeksän kuukautta, toukokuusta ei peritä opintomaksua. Opintoihin voi hakea KELA:n opintotukea. Lisätietoa opintomaksuista löydät täältä ja opintojen rahoituksesta täältä.
Lisätietoja:
Marjukka Vainio-Rossi
+358 50 462 0723
marjukka.vainio-rossi@laajasalonopisto.fi
LUKUVUOSI 2024 – 2025
14.8.2024 – 28.5.2025
Syyslukukausi 14.8. – to 19.12.2024
Joululoma 23.12.2024 – 12.1.2025
Kevätlukukausi 13.1. – 28.5.2025
Opintomaksu
3 790 €
Valintatapa ja aikataulu
Hakemuksen voi jättää jatkuvasti. Opiskelijavalinta tehdään hakemuksen perusteella.
Lisätietoja
Marjukka Vainio-Rossi
+358 50 462 0723
Opintomaksut >
Opintojen rahoitus >
Kysy lisää
Marjukka Vainio-Rossi
+358 50 462 0723
marjukka.vainio-rossi@laajasalonopisto.fi