Unelma-ammattiin urheilutoimittajaksi?
Monipuolisessa koulutuksessa pääset nopeasti kiinni toimittamiseen ja mediatekniikkaan. Opintojen tavoitteena on, että jokainen opiskelija oppii media-alan ja urheiluviestinnän tärkeitä perustaitoja käytännöllisen tekemisen kautta. Tehtävät ovat työelämälähtöisiä, eli aidon “työkeikan” kaltaisia. Tehtävänä voi olla esimerkiksi radiospiikin tai urheilu-uutisen toteuttaminen itse alusta loppuun. Osallistumme myös useiden Suomessa järjestettävien urheilukilpailuiden järjestämiseen.
OPIT MUUN MUASSA:
- urheiluselostamista
- urheiluviestintää erilaiset lajit ja kohderyhmät huomioiden
- juontamista ja radiotuotantoa
- audiotuotantoa ja -tekniikkaa, esimerkiksi podcastien tekoa
- videokuvausta ja videoeditointia
- valokuvausta ja kuvankäsittelyä
- urheilu-uutisten kirjoittamista ja tekstitaitoja
- TV-työtä
- esiintymistaitoa ja puheviestintää
- sosiaalisen median tuotantoa
Kokemusta suoraan kisoista
Merkittävä osa opinnoista tapahtuu Suomessa järjestettävissä kansallisissa ja kansainvälisissä urheilukilpailuissa ja -tapahtumissa. Olemme olleet useana vuonna tekemässä esimerkiksi FIS World Cup Ruka Nordicin viestintää. Opiskelijat ovat myös päässeet haastattelemaan maailmanluokan tähtiä esimerkiksi Stadion Sprint -tapahtumassa.
Urheilutoimittajaopiskelijat tuottavat kisaviestinnän lisäksi sisältöä opiston mediakanaville eli omalle radiokanavallemme kaupunkiradio.fi, nettilehteen kaupunkikanava.fi ja TV-lähetyksiä osoitteeseen kaupunki.tv.
Vuoden aikana opit valmiudet, joiden avulla voi hakeutua alan jatko-opintoihin tai toimia urheilumaailman tiedonvälittäjänä.
Tutustu opetussuunnitelmaan tarkemmin ePerusteissa.
Työharjoittelu
Urheilutoimittajakoulutukseen kuuluu työharjoittelujakso, joka toteutetaan valtakunnallisissa mediataloissa, lajiseuroissa tai muualla urheiluviestinnän parissa.
Työharjoittelu ja kisaviestinnän tekeminen osana opintoja saattaa myös avata ovia työelämään. Urheilutoimittajakoulutuksen opiskelijoiden tulevaisuuden ammattinimikkeitä voivat olla esimerkiksi: urheilutoimittaja, radiotoimittaja, radio- ja TV-juontaja, tiedottaja, video- ja valokuvaaja, uutistoimittaja, monimediatuottaja, freelancer-toimittaja, some-sisällöntuottaja, kirjoittava toimittaja ja mediayrittäjä.
Kuva: Viivi Vesanen
LUKUVUOSI 2024 – 2025
14.8.2024 – 28.5.2025
Syyslukukausi 14.8. – to 19.12.2024
Joululoma 23.12.2024 – 12.1.2025
Kevätlukukausi 13.1. – 28.5.2025
OPINTOMAKSU:
3 870 €
Valintatapa ja aikataulu
Opiskelijavalinnat tehdään valintakokeiden perusteella, joilla kartoitamme motivaatiota ja koulutettavuutta alalle.
Valintakoe on kaksivaiheinen, eli se koostuu haastattelusta ja kirjallisesta kokeesta. Kaikki ilmoittautuneet kutsutaan valintakokeeseen. Kokeita on useita vuoden aikana.
Valintakokeeseen ei tarvitse erikseen valmistautua, riittää kun saavut paikalle ja teet parhaasi.
Klikkaa tästä:
Kysy lisää
Erika Panttila, Opintolinjavastaava
puh. 050 468 2549
erika.panttila@laajasalonopisto.fi