Audiotuotanto
- Audiotuotanto
- Journalistinen kirjoittaminen
- Radiotoimittaja
- TV-työ (Crossmediatuotanto)
- Urheilutoimittaja
Mediakoulutuksen perusopinnoissa kaikki opiskelevat perusteet journalistiikasta, journalistisesta kirjoittamisesta, tv-työstä sekä radion ja äänen tekemisestä. Perusopintojen jälkeen opiskelijat valitsevat syventäviä opintoja. Syventävien opintojen kahdeksan viikon jaksoja on vuoden aikana kolme.
Syventäviä opintoja ovat tv-työ, radiotyö, audiotuotanto sekä journalistinen kirjoittaminen. Myös työelämässä tapahtuva harjoittelu voi olla yksi syventävistä opintojaksoista. Harjoittelu tapahtuu keväällä eli ensimmäiseksi syventäväksi jaksoksi sitä ei voi valita. Monipuolisessa koulutuksessa pääsee nopeasti kiinni toimittamiseen ja mediatekniikkaan.
Mediakoulutus pitää sisällään kaikille opiskelijoille opetettavan perusjakson: videokuvaaminen ja –editointi,radiojuontaminen, uutistyö, äänikerronta, valokuvaus ja kuvankäsittely, journalismi, kirjoittaminen, tiedottaminen, esiintymistaito, sosiaalinen media ja puheviestintä. Syyskauden aikana tapahtuvan peruskoulutuksen jälkeen opintoja syvennetään oman kiinnostuksen mukaan.
Tuotamme jatkuvasti live-ohjelmaa opiston mediakanaville, jotka ovat kaupunkikanava.fi, kaupunkiradio.fi ja kaupunki.tv.
Aiheina ovat yhteiskunnan eri alat kuten kulttuuri, tiede, yhteiskuntavaikuttaminen ja urheilu. Mediakoulutuksen opiskelijoiden tulevaisuuden ammattinimikkeitä ovat mm. radiotoimittaja, radiojuontaja, urheilutoimittaja, videojournalisti, monimediatuottaja, viestintäkonsultti, verkkotoimittaja, tiedottaja, video- ja valokuvaaja, someviestinnän asiantuntija, kirjoittava toimittaja, uutistoimittaja ja media-alan yrittäjä.
Toteutamme tapahtumatuotantoja valtakunnallisissa ja kansainvälisissä tapahtumissa sekä erilaisissa yleisötilaisuuksissa.
Audiotyön opinnot valmentavat opiskelijoita monipuoliseen audiotyöskentelyyn. Opinnot antavat valmiudet radiodokumenttien, -kuunnelmien ja podcastien toimittamiseen. Opinnoissa perehdytään myös muihin työmahdollisuuksiin audion ja puhetyön saralla, kuten spiikkaukseen, dubbaukseen sekä siihen millaista on toimia kevytyrittäjänä mediakentällä. Perehdymme alan yleisimpiin ohjelmiin, kuten Audacityyn ja Pro Toolsiin.
Audiotuotannon syventävät opinnot opastavat toimittajaa kehittämään tarinankerronan – ja dramaturgian taitoja fiktiivisen ja dokumentaarisen käsikirjoituksen saralla.
LUKUVUOSI 2023 – 2024
14.8.2023 – 31.5.2024
syyslukukausi: 14.8.2023-20.12.2023
joululoma 21.12.2023 – 10.1.2024
kevätlukukausi: 11.1.-31.5.2024
3 810 €
Opiskelijavalinnat tehdään valintakokeiden perusteella, joilla kartoitamme motivaatiota ja koulutettavuutta alalle.
Valintakoe on kaksivaiheinen, eli se koostuu haastattelusta ja kirjallisesta kokeesta. Kaikki ilmoittautuneet kutsutaan valintakokeeseen, joita järjestämme useamman kevätlukukauden aikana.
Valintakokeeseen ei tarvitse erikseen valmistautua, riittää kun saavut paikalle ja teet parhaasi.
Seuraavat valintakokeet:
13.4.2023 kirjallinen koe ja haastattelu
30.5.2023 kirjallinen koe ja 2.6.2023 haastattelu
Erika Panttila, Opintolinjavastaava
puh. 050 468 2549
erika.panttila@laajasalonopisto.fi
Timo Arpalahti
puh. 050 468 2770
timo.arpalahti@laajasalonopisto.fi
Olli-Pekka Saukkoinen
puh. 044 4935521
olli-pekka.saukkoinen@laajasalonopisto.fi