Terveysturvallisuusohjeet lähiopetuksessa

Laajasalon opiston lukuvuosi alkaa lähiopetuksessa 16.8.2021

Korona-ohjeistusta Laajasalon opiston opiskelijoille

Laajasalon opistossa seurataan viranomaisten ohjeita koronaepidemian osalta. Nämä ohjeet koskevat kaikkia opistolla kävijöitä (henkilökunta, opiskelijat, vierailijat).

Tavoitteena on, että opetus opistolla annetaan lähiopetuksena. Muutokset opetusohjelmassa ovat mahdollisia ja Laajasalon opistolla on valmius antaa tarvittaessa etä- ja hybridiopetusta. Opiston varautumisryhmä seuraa tilannetta jatkuvasti. Opiskelijoita tiedotetaan ajankohtaisesta tilanteesta tai mahdollisista muutoksista. Jos olet huolissasi koronatilanteesta voit olla yhteydessä koulutuksesi vastuuopettajaan, apulaisrehtoriin tai vararehtoriin. Luodaan yhdessä turvallinen ja hyvä opiskeluympäristö. Kannusta opiskelukavereitasi. Huolehditaan myös yhdessä, että kukaan ei jää yksin.

  • Vain täysin terveenä voi tulla lähiopetukseen. Jos sinulla on lieviäkin tartuntaan viittaavia oireita, älä tule opistolle. Ilmoitathan poissaolostasi koulutuksesi vastuuopettajalle.
  • Opiston tiloissa käytetään maskia, mikäli se ei ole terveydellisistä syistä mahdotonta. Laita maski kasvoille heti, kun tulet opistolle. Opiskelijoille jaetaan maskeja opistolta opiskelun aikana käytettäväksi. Jos olet unohtanut maskisi, haethan sellaisen opistolle saapuessasi infosta. Kertakäyttöiset maskit tulee hävittää huolellisesti. Tarvittaessa opistolla on myös visiirejä.
  • Pese kädet tullessasi opistolle ja useasti päivän aikana. Käytä tarvittaessa käsidesiä. Opistolla on useita käsidesipisteitä. 
  • Noudata turvavälejä liikkuessasi opistolla, luokkatiloissa ja ruokailussa.
  • Ennen ruokailua pese kädet ja käytä käsidesiä. Ruoka otetaan opiston linjastosta maski kasvoilla. Ruokailu on porrastettu. On tärkeää, että noudatat opettajalta saamaasi aikataulua ja turvavälejä, jotta vältymme ruuhkilta ja minimoimme tartuntariskiä.
  • Liiku opistolla oman opiskeluryhmäsi kanssa
  • Hakeudu koronavirustestiin matalalla kynnyksellä. Jos epäilet saaneesi koronavirustaudin, tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa (www.omaolo.fi) ja varaa aika koronavirusnäytteenottoon. Helsingin kaupungin koronaneuvontapalvelun numero on 09 310 10024.
  • Jos olet altistunut koronalle, ilmoita siitä vastuuopettajallesi. 
  • Mikäli sairastut toimi viranomaisilta saamiesi ohjeiden mukaan. Mikäli olet liikkunut Laajasalon opistolla viimeisen kahden viikon aikana, ilmoita siitä omalle opettajallesi.