Suomalainen Iskelmä -kilpailun voittaja ”En voi sydäntä siirtää”

Kilpailun voittajalaulu 2023 on ”En voi sydäntä siirtää”

Laajasalon opiston ja Kiuruveden Iskelmäviikon järjestämän ”Suomalainen Iskelmä” sävellys ja sanoituskilpailun voittaja julkaistiin Kiuruveden Iskelmäviikolla lauantaina 15.7.2023. Voittajaksi valittiin En voi sydäntä siirtää, jonka ovat säveltäneet Jussi Rasinkangas ja Toni Nygård. Laulun on sanoittanut Mirjam Paaso. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019 ja tuomariston puheenjohtajana on kilpailun perustaja, Laajasalon opiston rehtori Juha Matti Holopainen. Suomalainen Iskelmä 2024 järjestetään ensi vuoden tammi-toukokuussa.

Finalistien julkistaminen

Iskelmän sävellys ja sanoituskilpailu lauluntekijöille vuonna 2023 on edennyt finalistien vaiheeseen.

Suomalainen Iskelmämusiikki halutaan pitää elävänä koko kansan perinteenä. Laulujen säveltäjät, sanoittajat ja sovittajat ovat kirjoittaneet tarinoita ja totuuksia ja antaneet lauluillaan kuulijoilleen lohtua, toivoa ja rohkeutta elämän erilaisiin hetkiin.

Kiuruveden Iskelmäviikkoa on järjestetty keskellä Suomea jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Heinäkuinen viikko tunnetaan artistien ja tapahtumakävijöiden yhteisenä upean tunnelman festivaalina. Suomalaisten tähtien konsertit, laulukilpailut, tanssikurssit ja festivaaliareena yhdistyvät keskikesässä vertaansa vailla olevaksi iloiseksi viikoksi.

Laajasalon opisto Helsingissä on käynnistänyt Kiuruveden Iskelmäviikolle kilpailun, johon lähetettiin tänä vuonna 68 uutta suomalaista iskelmää.

Iskelmäviikon yhtenä tavoitteena on vahvistaa suomalaista iskelmäperinnettä ja sen varmistamiseksi kannustaa lauluntekijöitä löytämään lauluihin sopiva aihe, sävel ja sanat.

Kilpailun voittaja ratkaistaan kolmiportaisessa järjestelmässä. Vuosittain vaihtuva ”Iskelmän eminenssi” päättää kilpailun voittajan niiden viiden laulun joukosta, jotka tuomaristo on valinnut jatkoon. Tänä vuonna ”Iskelmän eminenssi” on taiteilija Meiju Suvas. Voittaja julkistetaan Kiuruveden Iskelmäviikolla lauantaina 15.7. 2023 klo 18.00 alkavassa tilaisuudessa.

Viisi loppukilpailuun päässyttä laulua ovat:

En voi sydäntä siirtää

sävellys: Jussi Rasinkangas, Kempele ja Toni Nygård, Oulu

sanoitus: Mirjam Paaso, Raisio

Kaksi miestä

sävellys: Antti Vanninen, Helsinki

sanoitus: Raimo Kananen (edesmennyt) ja Antti Vanninen, Helsinki

Punainen mekko

sävellys: Jouni Karppinen, Hiltulanlahti

sanoitus: Mirjam Paaso, Raisio

Raiteilla

sävellys ja sanoitus: Jussi Rasinkangas, Kempele ja Toni Nygård, Oulu

Sydän

sävellys: Marko Lapiolahti, Laihia ja Ville Korpi, Kurikka

sanoitus: Tero Ylisirkka, Rovaniemi

”Suomessa on korkeatasoisia ja taitavia laulajia ja halusimme käynnistää tämän kilpailun, jotta artistit saavat uusia lauluja esitettäväksi. Kiuruveden Iskelmäviikko keskellä Suomea on sopivin paikka tämän kilpailun lopputulosten eli uusien iskelmien julkaisemiselle”.