Suomalainen Iskelmä – 5 finalistia valittu

Suomalainen Iskelmä – 5 finalistia valittu

Suomalaisen Iskelmän sävellys ja sanoituskilpailu lauluntekijöille vuonna 2024 on edennyt finalistien julkaisun vaiheeseen. Kilpailuun lähetettiin tänä vuonna 101 uutta suomalaista iskelmää. Voittaja julkaistaan Kiuruveden Iskelmäviikolla perjantaina 19.7.2024.

Suomalainen Iskelmämusiikki halutaan pitää elävänä koko kansan perinteenä. Laulujen säveltäjät, sanoittajat ja sovittajat kirjoittavat tarinoita ja totuuksia ja antavat lauluillaan kuulijoilleen lohtua, toivoa ja rohkeutta elämän erilaisiin hetkiin. 

Kiuruveden Iskelmäviikkoa on järjestetty keskellä Suomea jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Heinäkuun iloinen viikko tunnetaan artistien ja tapahtumakävijöiden yhteisenä upean tunnelman festivaalina, jossa maamme tähtien konsertit, laulukilpailut, tanssikurssit ja festivaaliareena yhdistyvät keskikesässä vertaansa vailla olevaksi tapahtumaksi.

Laajasalon opisto Helsingissä on käynnistänyt Kiuruveden Iskelmäviikolle sävellys- ja sanoituskilpailun, jonka voittaja ratkaistaan kolmiportaisessa järjestelmässä. Vuosittain vaihtuva ”Iskelmän eminenssi” päättää kilpailun voittajan niiden viiden laulun joukosta, jotka tuomaristo on valinnut jatkoon. Tänä vuonna ”Iskelmän eminenssi” on yritysjohtaja Mika Anttonen.

Voittaja julkistetaan Kiuruveden Iskelmäviikolla perjantaina 19.7. 2024 klo 17.00 alkavassa tilaisuudessa.

Viisi loppukilpailuun päässyttä laulua ovat: 

 

Hyväile mua

Sävellys: Jari Rönkkö (Loviisa)

Sanoitus: Reijo Päkkilä (Oulu)

 

Iloaika

Sävellys ja sanoitus: Jussi Rasinkangas (Kempele) ja Toni Nygård (Oulu)

Sanoitus: Mirjam Paaso (Raisio)

 

Jäit soimaan kieliin kitarain

Sävellys ja sanoitus: Seppo Juhani Rehnström (Kuortane)

 

Mähän teen mitä vaan

Sävellys ja sanoitus: Katja Esle (Oulu)

 

Puhtaalta pöydältä

Sävellys ja sanoitus: Jussi Rasinkangas (Kempele) ja Toni Nygård (Oulu)

Sanoitus: Kati Valjus (Oulu)

 

”Suomessa on korkeatasoisia ja taitavia laulajia ja halusimme käynnistää tämän kilpailun, jotta artistit saavat uusia lauluja esitettäväksi. Kiuruveden Iskelmäviikko keskellä Suomea on sopivin paikka tämän kilpailun lopputulosten eli uusien iskelmien julkaisemiselle”. 

Tuomariston puheenjohtaja Juha Matti Holopainen   +358 40 7011 532