Turvallisuus

Laajasalon opisto noudattaa lähiopetuksen toteuttamisessa eri viranomaisten antamia koronaepidemiaan liittyviä turvallisuusohjeita ja suosituksia. Nämä ohjeet koskevat kaikkia opistolla kävijöitä; henkilökuntaa, opiskelijoita ja vierailijoita.

Ohjeita on tärkeää noudattaa, sillä mikäli opistossa ilmenisi koronasta aiheutunut sairastuminen ja altistuminen, saattaisi äärimmäisenä toimena olla opiston tilojen sulkeminen ja opetuksessa etäopetukseen siirtyminen.

Helsingin kaupungin ohjeistuksen mukaisesti opiskelijaryhmien vapaa-aikaan liittyviä kokoontumisia kuten perinteisiä tutustumisjuhlia ei toistaiseksi järjestetä. Sen sijaan tapahtumia voidaan järjestää etäyhteyksin. 

   

Vain täysin terveenä voi tulla lähiopetukseen

Jos sinulla on flunssan oireita tai vatsaoireita, älä tule opistolle.

Jos on edes lieviä koronavirukseen sopivia oireita, tulee olla yhteydessä terveydenhuoltoon ja hakeutua testiin. Oireisena on vältettävä kaikkia lähikontakteja muihin ihmisiin. On tärkeää, että menet koronatestiin, jos sinulla on koronavirustartuntaan sopivia oireita. Tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai ota yhteyttä terveydenhuoltoon.

Omaolo-palvelun palautteessa saat ohjeet testiin hakeutumisesta ja tiedon siitä, kuinka kiireellisesti sinun kannattaa hakeutua hoitoon. 

Omaolo-palvelu

Helsingin kaupungin ohjeet 

Jos joudut olemaan poissa lähiopetuksesta, ilmoita siitä vastuuopettajallesi soittamalla tai muulla ryhmässä sovitulla tavalla. 

Hygienia

Kaikki opistolla asioivat pesevät tai desinfioivat kätensä aina ulkoa sisälle tultaessa, aina ennen ruokailua, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen. Käsien pesussa noudatetaan siitä erikseen annettuja yleisiä ohjeita. 

Käsidesit ovat esillä ja käytettävissä yleisissä tiloissa ja kaikissa luokkatiloissa.

Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tai desinfioidaan tämän jälkeen.

Turvavälit

Vältämme lähikontaktia ja noudatamme turvavälejä aina kun se on mahdollista. Kättelyn sijasta käytämme muita tervehdystapoja.

 

Opetus

Lähiopetuksessa noudatamme turvavälejä mahdollisuuksien mukaan.
Laajasalon opistolla on valmius antaa etäopetusta. Kansanopistoissa annetaan etäopetusta ja monimuoto-opetusta myös normaalina opetusmenetelmänä. Poikkeusoloissa etäopetuksen mahdollisuutta on lisätty ministeriön päätöksellä.

 

Ruokailu

Ruokailu on porrastettu. On tärkeää, että noudatat opettajalta saamaasi aikataulua ja turvavälejä, jotta vältymme ruuhkilta ja minimoimme tartuntariskiä. Ravintolasalin istumapaikat on mitoitettu siten, että turvavälit toteutuvat.

 

Siivous

Laajasalon opisto noudattaa työterveyslaitoksen antamia ohjeita tehostetun siivouksen toteuttamisessa.
Luokissa on desinfiointiainetta laitteiden puhdistusta varten. Desinfioi yhteiskäyttölaitteet (tietokoneet yms.) ohjeiden mukaan ennen ja jälkeen käytön.

 

Maskien käyttö

Laajasalon opiston henkilökunta voi käyttää hengityssuojaimia tai suojavisiiriä. Myös opiskelijat voivat käyttää maskia niin halutessaan. Opiskelijat hankkivat itse maskin ja huolehtivat siitä, että sitä käytetään oikein. Maskeja on suositeltavaa käyttää, jos turvavälin pitäminen pitkään työskenneltäessä ei ole mahdollista.

 

Jos sairastut

Ilmoita aina sairastumisesta opintolinjasi vastaavalle opettajalle. 

Lisätietoja opiston turvallisuuskäytänteistä saat opiston opintolinjasi opettajalta sekä apulaisrehtorilta. Opiston turvallisuuteen liittyvät tiedotteet lähetetään jatkossa sähköpostilla ja ne julkaistaan myös koko opiston Facebook-ryhmässä Laajis 2020-2021.

Mahdollisesta opistoa koskevasta virustartunnasta tiedottaa opiston rehtori Juha Matti Holopainen.

 

0 Vastaukset

Jätä kommentti

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *